Handymade in Brussels !

Stem voor L'Ouvroir en zorg ervoor dat zij de publiekswinnaars worden van de Prijs voor de Sociale Economie voor zijn ecologisch, lokaal, ambachtelijk en sociaal project: Handymade in Brussel.

L'Ouvroir is een maatwerkbedrijf dat al sinds 1927 actief is. Zijn missie bestaat erin om mensen met een handicap een plaats te bieden in onze samenleving. Een waardevolle bezoldigde baan is daar bij ons het middel toe. In het hart van ons bedrijf is daarom Handymade In Brussels ontstaan. Dit project is opgebouwd rond een werkplaats voor prototyping en productie die haar diensten "op maat" aanbiedt aan Eco-designers die hun product willen ontwikkelen. Ze transformeren werfzeilen tot tassen, ticketautomaten tot sleutelhangerboxen, stofmonsters tot jassen of plastic zakken tot lampen. We zijn gespecialiseerd in upcycling: daarom komen onze realisaties voort uit samenwerkingen met creatievelingen die zich bezighouden met het hergebruik van allerlei soorten afval. Kunstenaars, ontwerpers, stylisten, maar vooral ook partners die zich bekommeren om het ontwikkelen van inclusieve wisselwerkingen, waarbij elke speler zijn eigen vaardigheden optimaal kan benutten. Sindsdien werkt onze werkplaats dus mee aan een economische, ecologische en solidaire transitie.

Toon ons je steun: help ons de publieksprijs te winnen door ons uw stem te geven voor 10 oktober. Om te stemmen zoek je ons logo op de laureatenpagina, klik erop en klik dan op "Stem op dit bedrijf". Nog een kleine bevestiging per e-mail en klaar is Kees.

« Terug naar nieuwslijst
Contacteer ons !  

Harde werkers? Zeker en vast !

Nieuws

Alle nieuws

Maatwerkbedrijven (MB's), vroeger 'beschutte werkplaatsen' genoemd, stellen personen met een handicap te werk. Daartoe bieden ze bedrijven, overheden en particulieren talrijke diensten aan.