Actualiteit

 • Federale verkiezingen 209 : memorandum

  Federale verkiezingen 209 : memorandum

  In het licht van de verkiezingen van mei 2019, richten Groep Maatwerk (de Vlaamse federatie van maatwerkbedrijven), FEBRAP (de Brusselse federatie van maatwerkbedrijven) en EWETA (de Waalse federatie van maatwerkbedrijven) hun zes aanbevelingen aan de federale overheid.

  Lees meer...
 • Lauréats de Be Circular 2019

  Lauréats de Be Circular 2019

  Cette année, trois entreprises de travail adapté prendront la coordination ou seront partenaires de projets innovants et durables dans notre région dans le cadre de l'appel à projet BeCircular. Déchets végétaux, électronique, vieux oblitérateurs de la STIB, bâches de chantier... Découvrez comment les ETA compte leur donner une seconde vie !

  Lees meer...
 • Kerstboom met een solidaire geur

  Kerstboom met een solidaire geur

  Drie maatwerkbedrijven bieden u hun fantastische kerstbomen aan, ten voordele van de inclusie van personen met een handicap.

  Lees meer...
 • Generous emballe ses biscuits chez Travie

  A l'occasion de la Semaine Européenne de l’Emploi des Personnes handicapées, nous vous proposons un petit coup de projecteur sur une entreprise performante, Travie, qui emballe les biscuits de Generous, une entreprise win win winneuse.

  Lees meer...
 • Seminar in het groen om banden te smeden

  Seminar in het groen om banden te smeden

  Met Allerheiligen vertrokken de directeurs van de Brusselse maatwerkbedrijven op een seminar in het groen. Drie dagen lang zaten ze vrijwillig opgesloten in een Vlaams hotel en smeedden ze banden om nog beter dan tevoren samen te werken.

  Lees meer...
 • Win-Win-Win : campagne pub 2018

  Win-Win-Win : campagne pub 2018

  Votre entreprise : Win-Win-Wineuse ? Faites-le savoir et affichez-vous ! Découvrez notre campagne d'image et nos spots radios diffusés cette année sur les ondes des radios publiques.

  Lees meer...
 • Votez Handimade in Brussels !

  Votez Handimade in Brussels !

  Soutenez L'Ouvroir en votant pour Handimade in Brussels !

  Lees meer...
 • Ontdek Citeco, een sociale onderneming in hartje Brussel!

  Ontdek Citeco, een sociale onderneming in hartje Brussel!

  Ontdek Citeco, een sociale onderneming in hartje Brussel!

  Lees meer...
 • Een nieuwe gezellige keuken voor Citeco!

  Een nieuwe gezellige keuken voor Citeco!

  Een nieuwe gezellige keuken voor Citeco!

  Lees meer...
 • We recruteren !

  We recruteren !

  Wij zijn op zoek naar een "Promotieverantwoordelijke en coördinator van een EFRO-project" voor het FEBRAP-team.

  Lees meer...
 • Diversiteitslabel 2016: and the winners are…

  Diversiteitslabel 2016: and the winners are…

  Twee beschutte werkplaatsen behoren voortaan tot de club van de koplopers op het vlak van diversiteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Na Manufast en La Ferme Nos Pilifs, hebben dit jaar l'Ouvroir en Citeco succesvol hun actieplannen uitgevoerd.

  Lees meer...
 • TRAVIE werft !

  TRAVIE werft !

  TRAVIE is op zoek naar een begeleider productie M/V...

  Lees meer...
 • De 5 meest verrassende beroepen

  De 5 meest verrassende beroepen

  In België leveren meer dan 25.000 werknemers met een beperking dag na dag werk af van hoge kwaliteit, en dit in meer dan 200 verschillende beroepen... waaronder een aantal bijzonder verrassende!

  Lees meer...
 • Win-Win-Win : word onze ambassadeurs

  Win-Win-Win : word onze ambassadeurs

  Ons bedrijf met aangepaste tewerkstelling is verheugd dat u wil gebruik maken van onze diensten. Graag hadden wij uw ondersteuning voor onze promotiecampagne via uw communicatiemiddelen (website, sociale media, drukwerk).

  Lees meer...
 • Travail et Vie fait peau neuve !

  Travail et Vie fait peau neuve !

  Ne dites plus "Travail et Vie" mais "Travie" ! La plus grosse entreprise de travail adapté bruxelloises (près de 400 travailleurs) change de nom et lifte sa com' pour refléter le dynamisme d’une entreprise performante et ambitieuse.

  Lees meer...
 • Overheidsopdrachten: onze technische fiches

  Overheidsopdrachten: onze technische fiches

  Uw overheidsopdrachten toegankelijker voor werknemers met een handicap... zonder in te boeten aan kwaliteit. Onze technische fiches.

  Lees meer...
 • Les Pilifs en Manufast: we zijn vóór diversiteit en zijn daar trots op!

  Les Pilifs en Manufast: we zijn vóór diversiteit en zijn daar trots op!

  Enkele dagen geleden ontvingen eenentwintig bedrijven het diversiteitslabel van het Brussels Gewest. In de lijst staan ook Manufast en La Ferme Nos Pilifs, twee maatwerkbedrijven die heel rijk zijn aan ... diversiteit!

  Lees meer...
 • Empack 2015 : retrouvez-nous au salon de l'emballage

  Empack 2015 : retrouvez-nous au salon de l'emballage

  Notre entreprise vous attend au stand G010 (stand de la FEBRAP, la fédération bruxelloise des entreprises de travail adapté) pour vous y présenter les atouts de notre secteur : une main-d'œuvre importante et expérimentée pour emballer tous vos produits, u

  Lees meer...
 • We rekruteren een Business Developer

  We rekruteren een Business Developer

  Wij zijn op zoek naar een "Business Developer" voor het FEBRAP-team dat onder de noemer "Dev'Up Team" op zoek gaat naar projecten en ze uitwerkt. Deze oproep wordt gesubsidieerd door het EFRO en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  Lees meer...
 • Het win-win-win-tijdperk

  Het win-win-win-tijdperk

  Ondernemers en aankoopverantwoordelijken: deze tekst richt zich tot u! Stap met uw privéonderneming of openbare dienst binnen in het win-win-win-tijdperk door een beroep te doen op de Brusselse maatwerkbedrijven.

  Lees meer...
 • Sleutel tot succes: media campagne 2015

  Sleutel tot succes: media campagne 2015

  Beschutte werkplaatsen heten voortaan maatwerkbedrijven. De naam verandert, de dienstverlening niet! Gelukkig maar, want onze bedrijven en organisaties kunnen nog moeilijk zonder de maatwerkbedrijven. Onze media campagne "Sleutel tot succes"...

  Lees meer...
 • Getuigenis L'Oréal -Manufast

  Getuigenis L'Oréal -Manufast

  "Wat formidabel is, is dat je dezelfde kwaliteit krijgt die je van eender welke onderneming mag verwachten, maar met net dat ietsje meer op het vlak van bezieling", verklaart Véronique Ralet, HR-verantwoordelijke bij L’Oréal.

  Lees meer...
 • Fiches voor een social duurzamer aankoopbeleid

  Fiches voor een social duurzamer aankoopbeleid

  De Brusselse maatwerkbedrijven bieden u talrijke diensten en producten aan die het voorwerp kunnen vormen van sommige van uw overheidsopdrachten. We voegden bij deze pdf, recent opgesteld in samenwerking met de GOB, een selectie aan fiches die...

  Lees meer...
 • Het brood van Nos Pilifs in de elsense kinderdagverblijven

  Het brood van Nos Pilifs in de elsense kinderdagverblijven

  Het maatwerkbedrijf La Ferme Nos Pilifs heeft al meerdere keren de overheidsopdracht voor het leveren van bakkerijwaren in de gemeente Elsene binnengehaald. ‘De firma kreeg geen voorrang, wel bestond de politieke wil om haar op te nemen in de groep...

  Lees meer...
 • Foes verdeelt het gemeenteblad van Anderlecht

  Foes verdeelt het gemeenteblad van Anderlecht

  Eén week per maand verdelen een vijftiental werknemers meteen handicap 43.000 exemplaren van het Anderlechtse huis-aan-huisblad. De keuze van het College om een offerte te vragen aan onze sector pat in de strategie "Agenda 21" van de gemeente...

  Lees meer...
 • Met humor!

  Met humor!

  Het filmpje zorgde voor heel wat buzz op het internet. Jamel Debbouze parodieert Cabrel om te pleiten voor de professionele integratie van personen met een handicap. Met een slap handje speelt de humorist (slecht) gitaar. Een grappige knipoog om aan te...

  Lees meer...
 • Succes op het Brussels Garden Festival

  Succes op het Brussels Garden Festival

  In mei laatstleden kende de stand van Febrap een recordtoeloop op het Brussels Garden Festival in het Jubelpark. Op de gezamenlijke stand, die door de federatie werd gecoördineerd, boden onze 5 maatwerk-tuiniersbedrijven het advies van onze...

  Lees meer...
Contacteer ons !  

Maatwerkbedrijven (MB's), vroeger 'beschutte werkplaatsen' genoemd, stellen personen met een handicap te werk. Daartoe bieden ze bedrijven, overheden en particulieren talrijke diensten aan.