Lancering van de webshop Handymade.be

Eerste Belgische webshop voor producten die door personen met een handicap zijn gemaakt

Op 15 juni lanceerde de sector van de maatwerkbedrijven de webshop www.handymade.be om er de producten te verkopen die gemaakt zijn door hun werknemers: personen met een handicap. Een primeur voor België.

Amazon, Ali Baba, Zalando. Stuk voor stuk overbekende namen voor wie al eens op het web shopt. Nu krijgt u een lokaal en duurzaam alternatief voor die giganten aangeboden.

Een online winkel met unieke producten, gemaakt dankzij de expertise van werknemers en ambachtsluit die wegens hun handicap niet aan de slag kunnen in een "klassiek" bedrijf.

Benoit Ceysens, voorzitter van de Brusselse federatie van maatwerkbedrijven (Febrap): "Onze bedrijven werken doorgaans in onderaanneming voor klassieke bedrijven. Bijna de helft van alle ondernemingen doet al een beroep op hen. Maar heel wat maatwerkbedrijven maken ook eigen producten. Geschenkboxen, een kippenhok, een kersenpitkussen of ecologische make-updoekjes! Allemaal originele creaties met dat ietsje meer. Om die producten een bijkomend verkoopskanaal te bieden, beslisten we vandaag handymade.be te lanceren. Op die manier willen we de jobkansen voor onze werknemers vergroten." 

Verken de webshop handymade.be.

« Terug naar nieuwslijst
Contacteer ons !  

Harde werkers? Zeker en vast !

Nieuws

Alle nieuws

Maatwerkbedrijven (MB's), vroeger 'beschutte werkplaatsen' genoemd, stellen personen met een handicap te werk. Daartoe bieden ze bedrijven, overheden en particulieren talrijke diensten aan.