FERME NOS PILIFS

FERME NOS PILIFS

De boerderij Nos Pilifs, gelegen in een groene oase in Brussel, is een door de Franse Gemeenschapscommissie erkend maatwerkbedrijf. Het werd in 1984 opgericht om een oplossing te bieden voor de tewerkstellingsproblemen voor personen met een mentale handicap in het noorden van Brussel. De boerderij bouwde haar activiteiten stelselmatig uit en biedt vandaag 170 arbeidsplaatsen aan, waarvan 140 voorbehouden zijn voor personen met een handicap. Door het werk aan te passen aan de beperkingen, kan de handicap verkleind worden zodat elkeen zich kan ontplooien via de taken die hij of zij vervult.

In het dierenpark, 5 hectare groot, zie je alle dieren die gewoonlijk op een boerderij te vinden zijn. Deze landelijke site is de ideale plek voor mooie natuurwandelingen met het gezin. Ieder jaar komen honderden kinderen er op bezoek met hun school of op kamp tijdens de vakanties.

Achter dit idyllische kader gaat een groot bedrijf schuil dat zich tot doel stelt nuttig, valoriserend en bezoldigd werk te bieden aan personen met een handicap. Bovendien koppelen wij aan die sociale doelstelling ook economische en milieuaspecten, om zo van de boerderij een duurzame onderneming te maken. Voor haar inspanningen op dit vlak behaalde de boerderij trouwen het label Ecodynamische onderming (twee sterren) van het BIM en was ze laureaat 2011 van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties.

Tegenwoordig werken we in 6 verschillende maar complementaire domeinen, die in hoofdzaak geselecteerd werden wegens hun sociale nut in de wijk en omdat ze contacten mogelijk maken met de bezoekers. In 2009 werd een onthaalcel voor 'stagedoende' arbeiders opgezet om zo nog een groter aantal personen toegang tot werk te verschaffen. Zes domeinen, één idee: integratie.

Medewerkers : 170

Oprichtingsjaar : 1984

Activiteiten

Ecologisch tuinbouwbedrijf:
7 teams van tuiniers die opereren in tuinen van particulieren en op openbare sites (aanleg en onderhoud).

Ecologische tuinwinkel:
Verkoop van planten en alles wat met de tuin te maken heeft - producten zonder chemische pesticiden.

Restaurant "L'Estaminet":
Ons restaurant, lid van de Slow Food-beweging, biedt 's middags een 'hartige' kaart aan, en overdag snacks; op zaterdag is er ontbijt. U kunt er vergader- of banketzalen huren. Kortom de ideale plaats om op het terras een glas te drinken.

Kinderboerderij:
Onthaal van schoolgroepen voor educatieve activiteiten.

Kruidenierswinkel-Bakkerij:
Fabricatie en verkoop van biobroden, ambachtelijke koekjes en taarten, alsook biogroenten en producten uit eerlijke handel.

Atelier Bio:
Ons Atelier Bio werkt samen met de bakkerij voor de productie, verpakking en distributie van onze Made in Pilifs koekjes. Ons gamma van meer dan 20 zoete en gezouten koekjes wordt verkocht op de boerderij en via ons netwerk van verdelers, hoofdzakelijk in Brussel en Brabant. Het Atelier zorgt ook voor productie en verpakking van bio voedingswaren in opdracht van andere partners.

Bout 2 Bois:
Onze schrijnwerkerij geeft nieuw leven aan hout uit de bouw dat voor vernietiging was bestemd, en maakt er voorwerpen van die zo in het circuit van de kringloopeconomie terechtkomen.

Erkenningen, labels, certificaties...

Label "Ecodynamische onderneming"
Lid van het Ecobuild-net (BAO)

Label "Réseau nature"
Laureaat 2011 van de ‘Grote Prijs voor Toekomstige Generaties'

Overheidsopdrachten voor werken:
erkenning G3 klasse 1 (beplanting, plantsoendienst).

Contactgegevens en toegangsplan

La Ferme Nos Pilifs
Trassersweg 347
1120 Neder-over-Heembeek

Voir sur Google Maps

+32 2 262 11 06
+32 2 268 62 84

Directeur : Benoît Ceysens
Commerciël contact : Benoît Ceysens

http://www.pilifs.be
pilifs@pilifs.be

« Terug naar MB lijst
Contacteer ons !  

Harde werkers? Zeker en vast !

Nieuws

Alle nieuws

Maatwerkbedrijven (MB's), vroeger 'beschutte werkplaatsen' genoemd, stellen personen met een handicap te werk. Daartoe bieden ze bedrijven, overheden en particulieren talrijke diensten aan.